2016: Een nieuw daglicht

1 januari 2016 | Flow per jaar

“Ik in het middelpunt van mijn structuur die in overeenstemming is met de structuren van het grote geheel”

2015 was een 8 jaar en dat betekende dat we te maken kregen met allerlei onverwachte zaken. Dacht je lekker bezig te zijn en het overzicht te hebben, gebeurde er plotseling iets dat alles op losse schroeven zette. Flexibiliteit en doorzettingsvermogen was wat er van je gevraagd werd. Plannen? Op een gegeven moment kon je dat maar het beste los laten want er kwam toch weinig van terecht. Of zelfs helemaal niks. De energie van 2016 is (gelukkig) een 9. Hoe gaat dit jaar eruit zien?

De energie van de 9

Wat is als eerste op valt aan het getal 9 is zijn (of haar) laatste plaats in de getallencyclus. Dat betekent dus een afronding, een einde en een nieuw perspectief. Zaken en gebeurtenissen komen in een nieuw daglicht te staan. Het grappige daarbij is dat de situatie op zichzelf niet verandert, maar wel ons gevoel erover of onze kijk erop. Deze verandering komt op gang door een nieuw inzicht dat we krijgen. Dat kan komen als we liggen te chillen op de bank, als we in gesprek zijn met iemand of misschien wel zomaar, schijnbaar uit het niets.

Het is ook een jaar waarin we er voor elkaar mogen zijn. Niet alles in je eentje op lossen maar je juist beseffen dat je onderdeel van een netwerk bent waarin je je bijdrage levert én waarop je ook een beroep kunt doen als je het nodig hebt. Onze uitspraak “het geheel is meer dan de som der delen” past daar heel goed bij.

Gaat het dan alleen chill worden? Nope, de negen kent periodes van rust om de batterij op laden (maak je dus geen zorgen als je even geen nieuwe klussen en/of klanten krijgt) en periodes van enorme drukte of explosiviteit. Dit is nodig om een nieuwe, frisse start te kunnen maken in 2017. Dit wordt namelijk een 1 jaar.

Wat is de flow?

Maar Vincent, wat kan ik nog doen om mijn flow te pakken? Het belangrijkste is eerlijk en oprecht zijn. Beloof alleen iets als je het ook waar kan maken, geef jezelf de ruimte. Liever een iets te ruime deadline dan een te krappe. Vind je het nog moeilijk om iets in te schatten? Maakt niet uit, observeer jezelf en leer zodoende van je ervaringen. De absolute valkuil dit jaar is wegvluchten uit de realiteit, communicatie verbreken met je omgeving en jezelf terugtrekken in je eigen wereldje vanuit boosheid, frustratie, halsstarrigheid etc. Merk je dit bij jezelf? Dan heb al 50% gewonnen. Stapje voor stapje weer terug, want bij de 9 hoort iedereen en alles erbij. Proost!

Ik wens je een fantastisch, succesvol jaar toe,

Tot de volgende!

Vincent

Dagdenker

“Wie geen tijd heeft, heeft ook geen eeuwigheid.”
Oud spreekwoord