De energie van de 11: Openstaan voor nieuwe inzichten

4 november 2019 | Flow per maand

Vorige maand hebben we ons gefocust op het neerzetten van onze eigen toekomstbeelden. Nu is het tijd om met onze omgeving in gesprek te gaan. En dat worden bijzondere gesprekken want november, de elfde maand, is een meestergetal! Je zult dat merken door de onderliggende spanning die in veel situaties op de loer ligt. Laten we eens een lichtje schijnen op deze thematiek en onderzoeken hoe we hier het beste mee om kunnen gaan.

November: 1 versus 1

Zet even je verbeelding aan. Voor je zie een 11 bestaande uit twee eentjes die recht tegenover elkaar staan. Beide hebben een toekomstbeeld dat ze graag werkelijkheid zien worden. Alleen het zijn geen alpha-mannetjes die alles intellectueel beargumenteren maar veel eerder macho-mannetjes die liever hun spierballen laten spreken. Dat wordt dus knokken!

De primaire reactie is inderdaad om heel hard te vechten om ervoor te zorgen dat jouw beeld werkelijkheid wordt. Dit kost helaas veel energie en bovendien zal het resultaat aan het eind van de rit teleurstellend zijn. Hier bij Flowzo gaan we daarom voor een andere oplossing.

The way to go

De way to go bij de 11 is het opzoeken van de dialoog. Voordat je een oordeel kunt vellen heb je namelijk eerst kennis van zaken nodig. Wat is dat toekomstbeeld van die ander eigenlijk? Wat heeft hij of zij met jou voor ogen? Vraag door naar de details. En naar de details van de details. Het doel is om precies te begrijpen hoe het in elkaar steekt en waarom het zo in elkaar steekt. Je kunt dan volgende maand een betere beslissing nemen.

Ook jouw eigen toekomstbeeld onderwerp je aan een dergelijk solide onderzoek (doe je dit niet zelf, dan zul je merken dat je dit soort vragen uit je omgeving gaat krijgen). Dit proces is het schuren, slijpen en polijsten dat nodig is om je toekomstbeeld van de nodige energie te voorzien zodat het straks ook écht werkelijkheid kan worden.

Is mijn beeld wel sterk genoeg?

Sommige ervaren dit proces van schuren als een mental fight. Dat is niet altijd leuk en soms best moeilijk. Je moet discussiëren over iets wat in de basis heel mooi en fijn is, maar er nog niet is. Voor de gevoeligen onder ons is het zonder zo’n fundering best lastig om de confrontatie aan te gaan en voor je eigen toekomstbeelden te gaan. In deze situatie zijn er gelukkig een aantal zaken die de boel relativeren en je een hart onder de riem steken:

  • Er is deze maand volop ruimte voor twijfel. Sterker nog, dit is de energie die nodig is om je toekomstbeelden verder te verfijnen. Dus no worries, twijfel is goed.
  • Klakkeloos overal ja op zeggen en meegaan met anderen past in zijn geheel niet bij de 11. (Alleen dode vissen zwemmen altijd met de stroom mee). Twijfel lekker en neem tijd voor jezelf om je ideeën verder te verfijnen.
  • Sterker nog: omdat de 11 ook een 2 (1 + 1 = 2) in zich herbergt is het nemen van beslissingen nog helemaal niet aan de orde! Dat komt volgende maand wel bij de 3. Is dat geen opluchting?
  • De 11 is een energie van idealisme en wil graag (heel terecht) het beste voor zichzelf, alleen soms kan de realiteitszin wat beperkt zijn. De spanningsvolle situaties en verschillende belangen die je deze maand tegenkomt dienen om kritisch naar je eigen dromen te kijken en deze waar nodig gedetailleerder in te vullen of hier en daar wat om te buigen zodat ze straks makkelijker in het geheel passen. En tja, groeien gaat soms gepaard met wat groeipijntjes.

 

Voor nu: heel veel succes, inspiratie en mentale rust toegewenst.

Tot de volgende!

Vincent

Help Flowzo groeien door deze post met je netwerk te delen. Dank!