De energie van de 5: overzicht en avontuur

1 mei 2019 | Flow per maand

Een van mijn grote hobbies is natuurlijk het analyseren van blauwdrukken van mensen. Als je dan een beetje gaat letten op die energie van de 5, is dat echt leuk! Zo zijn een aantal van mijn vrienden een “5”. Dat betekent allerminst dat ze geen goede vrienden zijn. Nee, dat betekent dat ze -zonder uitzondering- enorm houden van afwisseling en vrijheid.

Ze zijn vaak erg reislustig, praatgraag en hebben een zucht naar avontuur. En een ondernemersgeest niet te vergeten. Oh ja, en ze kunnen niet te lang op 1 plek blijven. Dat vinden ze maar saai. Tegelijkertijd bezitten ze ook de discipline om hun ideeën te realiseren. En mocht er onverhoopt eens iets niet lukken? Dan halen ze hun schouders op en gaan ze vrolijk verder naar het volgende.

Bovenstaand is natuurlijk een beetje gechargeerd omdat het als doel dient om wat gevoel te krijgen bij de energie van de 5. Voel je de beweeglijkheid, nieuwsgierigheid en drive om het leven te ervaren al? Mooi, dat is precies de bedoeling. Want we hebben deze maand allemaal met deze energie te maken. We gaan afwisseling en vrijheid tegemoet. En daarbij is het zaak om de controle los te laten. Het zal allemaal net weer een tikje anders gaan dan we van tevoren gedacht hadden. Want die 5, tja, die laat zich natuurlijk niet vangen in een structuur!

Klik op de afbeelding om het energiepatroon van de 5 te lezen.

Wat betekent deze energie in jouw leven?

Laten we even een andere invalshoek pakken en zien hoe de 5 deze maand in ons eigen leven een rol speelt. En dan kijken we direct ook even of we wat concrete handvatten kunnen vinden om deze energie in goede banen te leiden. Of mooier gezegd: de flow te vangen. 

Ik in het middelpunt

De 5 zet ons allemaal in het middelpunt van onze eigen structuur. Onze opdracht deze maand is dan ook om te beoordelen hoe het bevalt in onze eigen structuur.  En actie te ondernemen waar we enige vorm van ontevredenheid bespeuren. Stel jezelf daartoe de volgende vragen: Ben je blij met het leven dat je -op dit moment- gecreëerd hebt? Ja? Mooi. Nee? Wat wil je graag anders zien? En welke stap(jes) kun je nu al zetten om dat te realiseren?

Flow

Als je dat deze maand een beetje in kaart weet te brengen en daar ook concrete stappen aan weet te verbinden, dan heb je de flow optimaal gevangen! De valkuil? Waak voor die controle, die gaat je alleen maar in de weg staan. Een andere valkuil is te gehaast zijn en te weinig tijd nemen om goed na te denken. Het gaat dan misschien allemaal iets minder snel dan je wilt (de 5 is dynamisch!) Maar -oh- je bespaart zeker tijd. Hieronder een voorbeeld om je daarin te motiveren.

Ik ging vorige week op vakantie, naar mijn broer en zijn familie. Auto stampvol: tent, slaapzak, gitaar. Aan alles gedacht, tot en met de frisbee voor mijn neefje aan toe.  Ik zat gebeiteld. Fluitend begon ik aan mijn reis van 1100 kilometer. Tot ik dik anderhalf uur onderweg was en ik verstijfde: Fok, mijn portemonnee!! Portemonnee lag netjes thuis op me te wachten. Gewoon op tafel. Vertraging van 5 uur. Leermomentje.

Dus, doe er je voordeel mee! Dank voor het lezen weer en veel plezier deze maand! Oh ja, als je denkt die workshop vrijdag “Slim omgaan met vrijheid” lijkt me wel wat,  er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen, want als je weggaat weet je nog veel beter hoe Flowzo in je leven kunt gebruiken. En meer flow in je leven, wie wil dat nu niet?

Tot de volgende!

 

Vincent

 

Workshops

Mei

3 mei 13.00 – 16.00 Slim omgaan met vrijheid.
Aantal plaatsen: 2
Locatie: Het Volkshotel, Amsterdam
Prijs: €60,- introductieprijs €50,-

17 mei 13.00 – 16.00 Teruggaan naar jezelf.
Aantal plaatsen: 7
Locatie: Het Volkshotel, Amsterdam
Prijs: €60,- introductieprijs €50,-

31 mei 13.00 – 16.00 Own je eigenheid.
Aantal plaatsen: 8
Locatie: Het Volkshotel, Amsterdam
Prijs: €60,- introductieprijs €50,-

Flowzo ontwikkelingen

Flowzo
Heel leuk, vorige week had ik een adviesgesprek via skype (naar Amsterdam komen voor de workshop was wel erg ingewikkeld). Een testimonial vind je binnenkort op de pagina ‘consult’. En natuurlijk, de eerste workshop vrijdag. Enorm veel zin in!!


 

App
Dagelijks een persoonlijk numerologisch advies om je flow te vangen!
Download hier de gratis versie voor android.


 

Instagram
Hoe is het nu om te leven vanuit je eigen flow? En hoe helpen jouw getallen daarbij? Ik koppel regelmatig gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven aan mijn eigen flow. Zo ga je zien wat ik doe om in mijn eigen flow te blijven. Volg mij op Instagram.