De energie van de 7: Het is BIJNA zover

2 juli 2018 | Flow per maand

Bijna, nog even wachten, je kunt het haast vastpakken, maar nog nèt niet. Dat is de energie van de 7: Je ziet duidelijk waar het naartoe gaat, maar…het is nog niet zover. Om wat voor reden dan ook: levertijd, opzegtermijn of een startdatum die in de toekomst ligt. Het kan werkelijk van alles zijn. Waar in juni nog je relatie met de omgeving centraal stond, ligt in juli de focus op analyseren, testen, leren en je eigen weg gaan.

De flow van 7

Een zeven is als een zaadje onder de grond. Aan de oppervlakte lijkt het alsof er niets gebeurt, maar ongezien groeit het als vanzelf. Kan je je hierbij een beeld vormen? Ja? Mooi.

Dan nu het plan de campagne om de flow te vangen. Zorg dat je deze maand de tijd neemt om te analyseren waar je staat. Waar wil je ook alweer naartoe? Wat is er al gebeurd? En welke uitdagingen moeten nog overwonnen worden om je doel te bereiken ? Door jezelf deze vragen te stellen, maak je jezelf ontvankelijk voor antwoorden en oplossingen. En die zullen deze maand als vanzelf komen. Tijdens een wandeling, onder de douche, in een gesprek met iemand. Ineens is het daar. Je hoeft er geen moeite voor te doen.

Een voorbereidende fase

De zeven is ook een voorbereidende fase. Hoe kunnen we de denk- en verbeeldingsenergie. We kunnen het concreet maken door de antwoorden en inzichten die in ons opkomen, op papier te zetten. Dit is de ideale voorbereiding op de transformatie-energie van volgende maand. Met de doe-energie van 8 gaan er in augustus daadwerkelijk veel zaken veranderen.

De anti-flow

Nog even de valkuilen: niet in het moment zijn, bijvoorbeeld door vast te houden aan ‘hoe het ooit afgesproken is’ of per se een planning willen volgen die tijden geleden gemaakt is. Als je vanuit die energie gaat werken ontstaan spanning, onrust en slordigheden. Volg je deze energie dan wordt augustus een pain in the ass en zal het eindresultaat in september (9) tegenvallen.

Veel mensen voelen dat gelukkig intuïtief aan, vandaar dat we en masse op vakantie gaan. Even afstand nemen van onze dagelijkse beslommeringen, dicht bij de natuur zijn en lekker tot jezelf komen. En…die inzichten…kom maar door!

Fijne vakantie en tot de volgende!

Vincent

Dagdenker

“Wie geen tijd heeft, heeft ook geen eeuwigheid.”
Oud spreekwoord