De energie van de 8: Doorzetten

2 augustus 2019 | Flow per maand

Waar we in juli (7) nog in de wachtstand zaten, is het in augustus (8) volle bak gaan. Er gaat getransformeerd worden; zaken zullen daadwerkelijk gaan veranderen. Hoe kun je in deze – soms hectische – fase je flow bewaren? Laten we daar eens gauw naar gaan kijken.

De flow van 8

De 8-energie waar je in augustus mee te maken hebt, is een doe-energie. Het gaat over doelstellingen najagen, aanpakken en doorzetten. En – of het nog niet genoeg is – daarbij het overzicht houden en ook flexibel zijn. Zo kun je omgaan met het onverwachte.

Bezieling

Want daar heeft de 8 een handje van: de dingen nét anders laten lopen dan dat jij vooraf had verwacht. Durf je die controle daadwerkelijk los te laten (en zo ruimte te maken voor wat zich aandient), dan zul je merken dat er een heel dynamische flow ontstaat waarin je jezelf dingen ziet doen die vorige maand nog niet op je radar stonden. De mooiste flow die een 8 jou kan geven is bezieling. En die ontstaat nu juist in het onverwachte.

De anti-flow

Dan nu de anti-flow. Die heb je vrij snel te pakken als je het oude niet durft los te laten, niet durft te springen en teveel in je hoofd gaat zitten piekeren (geestelijke verscheurdheid: het oude romantiseren, het nieuwe met angstbeelden tegemoet treden).

Wat als je dit bij jezelf merkt? No stress, dit hebben we allemaal. Zorg dat je uitgerust bent, goed voor jezelf zorgt (goed eten, de balans bewaken tussen geven en nemen) en afstand neemt van de waan van de dag, dan hebben dit soort beelden minder vat op je.

Succes deze maand en tot de volgende!

Vincent

NB: voor de oplettende deelnemer, flowzo zit in een nieuw jasje. Deze transformatie was noodzakelijk om nieuwe functionaliteiten te kunnen bouwen (zoals een mogelijkheid om de flow van een vriend uit te rekenen en een relatieanalyse). Deze zullen binnenkort als premium functie op de site verschijnen. klik hier als je daarover op de hoogte gehouden wilt worden.