De energie van de 9: Afronden (en ontspannen)

11 september 2018 | Flow per maand

Een 9 maand in een 11 jaar. Oef, dat is best pittig! De 9e maand van het jaar, september, staat zoals altijd in het teken van afronden. De 11 gaat over idealisme en intuïtie. We krijgen dus langzamerhand een steeds duidelijker beeld van wat we het liefste willen. Heb jij nog geen idee? Verderop geef ik een oefening die je waarschijnlijk kan helpen. Laten we eens naar de flow van deze maand kijken.

Nu we met de energie van 9 te maken hebben, komt (ook) gevoelsmatig de eindstreep in zicht. We zijn er wel een keertje klaar mee. We hebben zin in iets nieuws. Dit is onze voornaamste drijfveer om huidige zaken op een nette manier af te ronden. Want dan kunnen we ook voldaan en met trots terugkijken op datgene wat we gecreëerd hebben. Voor de één is dat trouwens een mooi project, voor de ander een verbouwing of een relatie. Het creatieproces is op allerlei gebieden van toepassing.

September is de 9e maand en staat in het teken van afronden. De cirkel is rond.

Beleving

Terwijl we hiermee bezig zijn, of misschien wel doordat we hiermee bezig zijn, komt de situatie gaandeweg in een ander daglicht te staan. Nieuwe ideeën borrelen op. Dat is fijn, de flow pak je door ruimte te maken om deze nieuwe plannen in de volgende ronde in de praktijk te brengen. Daar starten we volgende maand mee.

Gevoel

Nu eerst eens onze aandacht richten op het gevoelsmatig afronden van de zaken. What bothers you? Kun jij dat zelf oplossen? Schroom trouwens niet om ook hulp van anderen in te schakelen als het a) veel is, of b) je zelf geen expert bent. De energie van de 9 staat namelijk ook voor sociale verbinding.

De valkuil

Daar hebben we direct ook de valkuil van de 9 te pakken: jezelf afzonderen, bang om contact te maken met anderen. Dan kan deze maand een tikkeltje eenzaam worden. Merk je dit bij jezelf? Zoek dan juist een sociale activiteit op. Feestje, sportvereniging, er wordt deze maand genoeg georganiseerd. Bonus: door met anderen te praten komt jouw situatie weer in een nieuw daglicht te staan. En dat is nu precies de vooruitgang deze maand.

De oefening

En dan nu de oefening. Neem de situatie in gedachten waar je nu mee worstelt. Bijvoorbeeld blijven of weggaan bij je huidige baan. Wel of niet die reis gaan maken. Wel of niet volledig zelfstandig gaan werken etc. Neem een moment voor jezelf, doe je ogen dicht, reis door de tijd en zie jezelf over 5 maanden. Focus op welk gevoel je krijgt bij elk van de scenario’s. Hoe zit je erbij? Energiek? Blij? Spijt? De uitkomst daarvan helpen je vast en zeker bij het bepalen van de juiste richting!

 

Flowzo ontwikkelingen

Ook bij Flowzo zijn we druk bezig met het afronden van een aantal projecten. Even een update:

Op 1 oktober zal de vernieuwde website gelanceerd worden. Dit was nodig omdat we binnenkort betaalde premium functies gaan aanbieden.

Ook lanceren we de (voorlopig gratis) Flowzo app voor Android gebruikers. (Sorry iPhone gebruikers, jullie moeten helaas nog even geduld hebben)

Verder willen we jullie nog beter begeleiden in het gebruik van Flowzo. Wat betekent het nu om volgens je eigen flow te leven? En hoe pak je dat van dag tot dag aan?

Daarom gaan we ons Instagram-kanaal nieuw leven inblazen. Daar gaan we van dag tot dag delen hoe Flowzo werkt in de praktijk en kunnen jullie makkelijker vragen stellen.

Jullie feedback en vragen zijn heel waardevol. Op die manier gaan we samen de flow ervaring voor iedereen steeds dichterbij brengen.

Dank voor het lezen en tot de volgende!

Vincent

Dagdenker

“Wie geen tijd heeft, heeft ook geen eeuwigheid.”
Oud spreekwoord