De energie van de 9: Leven in flow

3 september 2019 | Flow per maand

De maand september wordt geregeerd door de energie van de 9. Naast afronden, ontspannen en een nieuw perspectief staat deze energie ook voor reflecteren. In deze nieuwsbrief ga ik eens reflecteren op het begrip ‘leven in flow’. Om het lekker praktisch te maken, combineer ik dit met de locatie ‘landhuis in Frankrijk’ en de ervaring ‘een cursus improvisatietheater’. Het doel is dat jij, na het lezen van deze nieuwsbrief, het begrip ‘leven in flow’ (nog) beter begrijpt. 

Improvisatie en flow

De setting voor de cursus impro-theater was perfect. Het vond plaats op een schilderachtig landgoed in Frankrijk. Het totale gezelschap bestond uit een man of honderd, wij van de impro-club waren met zestien. Tussen de cursus door werden driemaal daags de meest verrukkelijke gerechten geserveerd. Uit de eigen biologische moestuin. De sfeer was warm. Mensen waren nieuwsgierig en openhartig naar elkaar.

De cursus bleek een echte flow-ervaring. Naast het vele lachen en weer leren durven reageren op je eerste impuls heb ik erg genoten van het groepsvormingsproces. En dan met name van het feit hoe hecht een groep wordt als je je houdt aan de deze 3 eenvoudige regels:

1. Zero-negativity (we focussen op het positieve)
2. ‘Ja, en’ in plaats van ‘ja, maar’ (we borduren voort op hetgeen gezegd wordt in plaats van er tegen in te gaan)
3. Fouten maken is okay (behoeft geen verdere uitleg)

Alle groepsleden kwamen binnen een paar dagen in hun kracht, gingen open en durfden zichzelf te laten zien. Inclusief ikzelf dus. En dat maakt een mens blij.

De oscar-uitreiking

Een van de oefeningen die we deden was de Oscar-uitreiking. Aan het begin van de week kregen we middels een briefje de naam van een ander groepslid. De opdracht was om deze persoon gedurende de cursusweek te observeren. Op de laatste dag zette je dan de persoon op jouw briefje middels de oscar-uitreiking in het zonnetje. Sommigen waren tot tranen toe geroerd. Ook ik kreeg feedback over “mijn relaxte zijn, opmerkzaamheid, humor en zorgzaamheid. Die muziek die ik maakte op mijn gitaar was ingetogen met een krachtig gevoel.”

Blauwdruk

De feedback klopte met wat ik van binnen voel. 10 jaar geleden was dat echter nog niet zo zichtbaar als nu. Naarmate ik meer naar mijn blauwdruk ben gaan leven, is het meer tevoorschijn gekomen. Op Flowzo ben ik namelijk ‘De gevoelsmatige analyticus’ (klik op de link om de volledige beschrijving op insta te lezen). En nu -op mijn 42e- ben ik dat ook écht. Door mijn eigen flow te volgen slepen situaties die ik op mijn pad krijg, mij niet langer mee. Ik kijk wat ik er mee kan en doe er het beste mee. Zo blijf ik op mijn pad, zo blijf ik in ontwikkeling.  Van de ene fase, geleidelijk over in de andere fase. Zodat het nooit saai wordt. Omdat ik steeds beter weet wie ik ben, en verbinding voel met alle leven om heen, leef ik steeds meer uit vertrouwen in plaats van angst. En het mooie is: het wordt nog steeds alleen maar meer.

 

Klik op de afbeelding om het energiepatroon van de 9 te lezen

Het leven als improvisatietheater

Mijn grootste inzicht van deze vakantie is dat het leven één groot improvisatietheater is. Wat ik doe met Flowzo is er een ‘ja, en’- mindset op na houden. Door mijn blauwdruk te kennen, weet ik welke rol ik speel in dit theater van het leven. En binnen mijn speelveld ontwikkel ik mij door bewust de verschillende fases van mijn flow te doorlopen. Het voordeel daarvan is tweeledig:

1. Voorkomen dat ik in valkuilen beland. (of als ik er toch in beland, herken ik dit vrij snel en krabbel ik er weer uit)
2. Ik kom uit mijn comfort-zone. Afwisselen tussen leiden en volgen. En afwisselen tussen denken, doen en voelen terwijl ik datgene accepteer dat zich aandient in het hier en nu. En laten dat nu precies de regels zijn, die gelden op het podium voor impro-theater.

Kan ik dat ook?

Het antwoord daarop is natuurlijk JA. Je kunt veel meer dan je denkt. Juist dat denken zit vaak in de weg om de juiste oplossing te kiezen om je flow te vangen cq te behouden. Flow en improvisatie hebben alles met elkaar te maken.

Durf op het podium van je eigen leven te gaan staan, zet je mindset van de ‘Ja, maar’ in de ‘Ja, en’ stand en ga oefenen om je eerste ingeving te herkennen. Heb je daarbij hulp nodig? Check hier jouw blauwdruk en hier jouw flow. En heb je meer nodig: hier kun je een inzichtgesprek met mij boeken.

Fijne maand!

Vincent 

NB: Wil jij ook een inzichtgesprek via Zoom? Na afloop ontvang je het gesprek in audioformaat én je blauwdruk in je mailbox. Nu voor maar €45,- Boeken kan via de pagina inzichtgesprek. 

 

Flowzo ontwikkelingen


Flowzo
Wil je reageren? Of zou jij wel een numerologische analyse willen zien van een persoon uit het publieke domein? Laat een reactie achter op het instagram account van flowzo


 

App
Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies om je flow te vangen!
Download hier de gratis versie voor android.


 

Instagram
Regelmatig post ik een blauwdruk van iemand die in de actualiteit staat (of ik inspirerend vind) en geef ik daar mijn visie op. In het weekbericht vind je een spreuk waarin ik de flow van de week duidt. En natuurlijk maak ik zo nu en dan een verhaaltje van mijn eigen belevenissen. Volg mij op Instagram.