Selecteer een pagina

Februari: Omgaan met tegenstrijdigheden

door 1 februari 2018Flow per maand

Vlotte kans dat je in januari een aantal momenten hebt gehad waarin er allerlei nieuwe ideeën in je opborrelde. Dit komt omdat januari de eerste maand is. En de 1 staat voor een nieuw begin, nieuwe ideeën, ontmoetingen en mogelijkheden. En dat in een idealistisch 11-jaar (zie mijn vorige blogpost).

Nu zijn we aanbeland in februari, de tweede maand van het jaar. De 2 staat in het teken van tegenstrijdigheden. Je kunt wel van de prachtige ideeën hebben, maar hoe ga je ze realiseren?

Maak een moodboard

Wanneer je helder hebt wat je wil bereiken, is het tijd om een moodboard te maken. Zoek in tijdschriften, op internet en in je fotoarchief naar beelden die jouw dromen weergeven. Door hier mee bezig te zijn, bekrachtig je het proces. Vergeet niet je moodboard op een plek te bewaren waar je hem af en toe nog eens tegenkomt of hang hem zelfs in het zicht. Het is een mooie stip aan de horizon en je kunt er altijd op terugvallen als je in de toekomst een ankerpunt nodig hebt om een beslissing aan te toetsen.

Je mentale instelling

Je hoeft je nu nog niet druk te maken over hoe je dit alles gerealiseerd gaat krijgen. Het enige wat je op dit moment kan doen, is zorgen dat de juiste mentale instelling hebt. Vier eigenschappen zijn daarbij belangrijk:

  • Vertel anderen enthousiast over je dromen. Je weet nooit welke helpers je op je weg tegenkomt.
  • Wees nieuwsgierig naar (sta open voor) nieuwe mogelijkheden.
  • Wees dankbaar voor kleine stappen en schijnbare toevalligheden.
  • Onderzoek of nieuwe kansen, personen en mogelijkheden in lijn liggen met jouw dromen (check je moodboard en je gevoel). Vriendelijk afslaan is beter dan met onwil geven.

Persoonlijke flow

De triple 1 is de flow die voor ons allemaal geldt. In je persoonlijke flow (achter inlog) zul je een aantal keren een drievoudig ander getal zien staan. Dit zegt iets over waar het zwaartepunt voor jou ligt. In welke fase zit jij?

Veel plezier met verbeelden en tot de volgende!

Vincent

Vind je deze post leuk? Deel hem dan met je netwerk. Dank!