Selecteer een pagina

Oktober: Een nieuw begin

2 oktober 2018 | Flow per maand

Zo, die korte broek mag langzamerhand wel weer eens in de kast (snif). We zijn begonnen aan een nieuw seizoen! En ook numerologisch starten we met een nieuwe cirkel. Nou ja, nieuw, oktober is natuurlijk wel de 10e maand. Dit betekent dat er zich nieuwe dingen, situaties, mensen, mogelijkheden etc. aandienen op basis van hetgeen we de afgelopen 9 maanden gecreëerd hebben.

Een 1 energie dus. Als je de 1 zou personificeren is het een actief baasje. De hele dag druk druk druk. Vol met ideeën, praat veel meer dan luistert. Veelal op zichzelf en zijn eigen ideeën gericht. En dat is goed. Voor een tijdje. Dus neem die vibe alvast lekker mee deze maand.

Oktober is de 10e maand en staat in het teken van een nieuw begin.

Beleving

Omdat er heel veel nieuws gebeurt cq gestart gaat worden, vind je daarin geen zekerheid. Het is meer aftasten, beginnen, doen. Er gebeurt veel. Geen business as usual.  De zekerheid dien je deze maand dus ook uit jezelf te halen. Durf op jezelf te vertrouwen en neem je eigen ideeën serieus.

Gevoel

Je kan zeker een gevoel van excitement gaan ervaren. Leuk, nieuwe dingen ondernemen! Wat voor verassingen heeft het leven nu weer voor mij in petto? Zoek dit enthousiaste gevoel in jezelf op en laat jezelf aan de buitenwereld zien.

Valkuil

De valkuil is dat je teveel gefocust bent op praten en niet in actie komt. Zie je die enthousiaste mensen voor je, die steeds een bezield verhaal vertellen maar nog maar erg weinig gerealiseerd hebben? Zo’n verhaal gaat over een prachtige idee wat ze gekregen hebben en dat vaak helemaal bij hen past. Alleen, ze komen niet in actie 🙁 Ze durven niet of hebben (voor zichzelf) geloofwaardige redenen verzonnen waarom het niet zou kunnen. Dat is nu echt superzonde!

Wat het trouwens ook kan zijn is dat het idee te groot is om direct te realiseren. Dan kun je het het beste opdelen in deelprojecten. Wordt het overzichtelijker van en je kunt kleine successen vieren. Laten we eens kijken hoe je dat in de flow kunt doen.

Flow

In een maand heb je zeker 3 cycli van 9 fases. Zoals gezegd: grote projecten hoeven niet meteen af, maar er kunnen wel wat kleinere dingen gerealiseerd gaan worden. Voorbeelden daarvan zijn: een kamer opruimen, een keuken anders indelen, de tuin winterklaar maken. De auto naar de garage brengen, een muziekstukje instuderen, een stukje schrijven, een boek uitlezen etc. Dat zijn allerlei kleine creaties die beginnen met een idee en zo gedurende de maand gerealiseerd gaan worden. Ik ben benieuwd of en wat jullie voor projectjes gaan doen. In ieder geval wens ik jullie veel mooie ideeën, enthousiasme én lef deze maand!

Tot de volgende!

Vincent

Flowzo ontwikkelingen

Website
De vernieuwde website staat live. Uit de feedback is gekomen dat je als gebruiker niet teveel informatie op je afgevuurd wilt krijgen. In het free account zie je nu jouw flow van de dag en dagelijks een telkens een ander stukje uit je blauwdruk. Ik kan het wel helemaal gaan beschrijven hier, maar ik zeg veel liever: neem zelf maar eens een kijkje!


App
Ook de Flowzo app heeft na een lange testperiode het levenslicht gezien! Sinds kort kun je hem in de Google Playstore downloaden. Hij is prachtig mooi geworden!


Instagram
Ik ben nog zoekende naar wat te doen met ons Instagram-kanaal. Afgelopen maand heb ik een paar stories gemaakt. Vind ik leuk om te doen enerzijds maar anderzijds is het nog zoeken naar een passende vorm.


Strategie
En in het kader van iets nieuws doen: Mijn doel is om van Flowzo een ‘echt’ bedrijf te maken waarin we mensen kunnen leren een geïnspireerd en gebalanceerd leven te leiden. Dicht bij zichzelf. Daarvoor hebben we een businesscoach gezocht en gevonden. Samen met hen gaan we onze ideeën in een businessmodel gieten.


Feedback
Jullie feedback en vragen zijn heel waardevol. Op die manier gaan we samen de flow ervaring voor iedereen steeds dichterbij brengen. Stuur je ideeën support@flowzo.nl


Adviesgesprek
Elke donderdagmiddag heb ik ruimte voor 1 adviesgesprek. Deze duren van 15.00 tot ongeveer 16.30 en vindt plaats in Amsterdam of videobellen. Wees er snel bij, want vol=vol.