Selecteer een pagina

Oktober: Je toekomstbeeld neerzetten

door 1 oktober 2017Flow per maand

En? Is het nog een beetje gelukt om de zaken af te ronden vorige maand? Had je daarbij een voldaan gevoel? Ik hoop het! Zo niet, no worries. Vandaag begint er een uitzonderlijke maand: De start van een nieuwe cyclus van 9 jaar. Als gevolg daarvan liggen er deze maand een aantal bijzondere data in het verschiet.

Omdat de maand oktober de energie van de 1 (10 vereenvoudigd) draagt, staan we voor een nieuw begin. Nou is dat op zich niet heel bijzonder, ware het niet dat ons jaar (2017) ook de 1 energie in zich draagt. Een verdubbelaar dus. En om het helemaal af maken, hebben we deze maand ook nog een aantal triples in de aanbieding: 1, 10, 19 en 28 oktober dragen allemaal de energie van het drievoudige nieuwe begin 1-1-1. Na 28 oktober duurt het bijna 9 jaar voordat we hier weer mee te maken krijgen. Dus laten we de kans grijpen en deze energie optimaal gebruiken.

Gebruik je verbeelding

Eigenlijk is deze maand een soort cadeautje. Je mag volop fantaseren over je dromen, doelen en wensen. Hoe zie je de komende 9 jaar voor je? Denk daarbij aan zaken als: een fijne, harmonieuze relatie of gezin. Werk doen waar je energie van krijgt en waarmee je een bijdrage levert aan een duurzame wereld. Een fijne plek om te wonen. Financiële onafhankelijkheid, een gezond lichaam, voldoende tijd voor jezelf, veel leuke dingen doen, persoonlijke ontwikkeling, mooie avonturen beleven, de beste versie van jezelf worden. Etcetera. Het leuke is: je mag helemaal los. Grenzen bestaan niet. Laat je vooral inspireren door dit filmpje (daarna vertel ik je hoe je dit aanpakt).

Maak een moodboard

Wanneer je helder hebt wat je wil bereiken, is het tijd om een moodboard te maken. Zoek in tijdschriften, op internet en in je fotoarchief naar beelden die jouw dromen weergeven. Door hier mee bezig te zijn, bekrachtig je het proces. Vergeet niet je moodboard op een plek te bewaren waar je hem af en toe nog eens tegenkomt of hang hem zelfs in het zicht. Het is een mooie stip aan de horizon en je kunt er altijd op terugvallen als je in de toekomst een ankerpunt nodig hebt om een beslissing aan te toetsen.

Je mentale instelling

Je hoeft je nu nog niet druk te maken over hoe je dit alles gerealiseerd gaat krijgen. Het enige wat je op dit moment kan doen, is zorgen dat de juiste mentale instelling hebt. Vier eigenschappen zijn daarbij belangrijk:

  • Vertel anderen enthousiast over je dromen. Je weet nooit welke helpers je op je weg tegenkomt.
  • Wees nieuwsgierig naar (sta open voor) nieuwe mogelijkheden.
  • Wees dankbaar voor kleine stappen en schijnbare toevalligheden.
  • Onderzoek of nieuwe kansen, personen en mogelijkheden in lijn liggen met jouw dromen (check je moodboard en je gevoel). Vriendelijk afslaan is beter dan met onwil geven.

Persoonlijke flow

De triple 1 is de flow die voor ons allemaal geldt. In je persoonlijke flow (achter inlog) zul je een aantal keren een drievoudig ander getal zien staan. Dit zegt iets over waar het zwaartepunt voor jou ligt. Hier vertel ik je binnenkort meer over.

Veel plezier met verbeelden en tot de volgende!

Vincent

Vind je deze post leuk? Deel hem dan met je netwerk. Dank!