Review: Lezing numerologe Marleen van Wegberg

19 december 2018 | Verhalen over flow

Vorige week was ik bij de lezing over numerologie van Marleen van Wegberg. Het is erg verfrissend om iemand anders er eens over te horen vertellen. En Marleen is niet zomaar de eerste de beste. Weliswaar is ze in rekenen superslecht (haar eigen woorden!), maar de verborgen eigenschappen van getallen, daarin bleek ze een natuurtalent. Niet voor niks heeft ze onlangs het boek ‘Numerologie – een mystieke reis langs de getallen-‘ geschreven.

De lezing van Marleen van Wegberg

De lezing zelf is helder opgebouwd. Ze vertelt eerst dat ze weinig met rekenen en wiskunde ophad. Erg verbaasd was ze dan ook toen haar leermeester haar vroeg eens numerologie te gaan bestuderen. Tot haar eigen verbazing pakte ze het enorm snel op. En dat is eigenlijk helemaal niet gek:  Wij kennen getallen eigenlijk alleen als kwantiteit: Een aantal, een bedrag op de bank, een telefoonnummer, een tijd op de digitale klok. Getallen zijn overal om ons heen als aantal en we leren dan op school hoe we deze bij elkaar kunnen optellen en van elkaar kunnen aftrekken. Maar dat is maar een heel klein stukje waar getallen voor staan. Heb je weleens van de kwalitatieve eigenschappen van getallen gehoord?

Om deze kant van getallen te leren kennen, gebruik je niet je intellect, maar je verbeelding en intuïtie. In dat veld komen de mystieke (verborgen) eigenschappen van getallen tot leven. En daar heeft Marleen een enorm talent in. Om het ook voor ons begrijpelijk te maken, gebruikte ze als leidraad voorbeelden uit het verhaal van Genesis uit de bijbel. Dit verhaal gaat over de schepping van hemel en aarde in 7 dagen. Als je met je verstand kijkt, denk je dat god zo knap was de wereld letterlijk in 7 dagen te scheppen. Maar -zegt ze- zet die bril een af, dan wordt een heel ander verhaal zichtbaar. Hier wordt een scheppingsproces beschreven, en de gebeurtenissen die tijdens dit scheppingsproces plaatsvonden, beschrijven de kwalitatieve eigenschappen van elk getal behorend bij de fase.

Een voorbeeldje: Zo staat er bij Genesis 1: “De aarde was nog woest en doods en duisternis lag over de overvloed, maar Gods geest zweefde over het water”.  De kwalitatieve eigenschap van de 1 staat voor een nieuw begin. Wij kennen dat als het krijgen van een idee.

Zo geeft ze een beschrijving van alle enkelvoudige getallen (1-9) en de meestergetallen (11,22,33,44 en 55).

Daarna volgt een numerologische analyse van de geboortedatum van Nelson Mandela (18 juli 1918). De grote lijnen van zijn levensloop, levensfases en lotsbestemming zijn alleen al uit de getallen van zijn geboortedatum te halen. Fascinerend toch?! Zulke waardevolle informatie die je als mens over jezelf kunt krijgen, door alleen op een andere manier naar je geboortedatum te kijken! Marleen noemt getallen dan ook niet voor niets ‘bakens van licht’.

Kwalitatieve en kwantitatieve eigenschappen

Na de pauze krijgen we een uiteenzetting van de tijd waarin wij leven. Je kunt het je misschien niet voorstellen maar in vroegere beschavingen was kennis over getallen gewoon openbaar en voor hen net zo normaal als voor ons een telefoon en een boterham met kaas. Iedereen gebruikte het om inzicht te krijgen in zijn persoon, levensloop en voor het duiden van belangrijke gebeurtenissen als een huwelijk.

Door de komst van religie zijn de kwalitatieve en kwantitatieve eigenschappen van getallen langzamerhand uit elkaar gehaald. En nu -in de tijd dat de wetenschap hoogtij viert- zijn alleen de kwantitatieve eigenschappen overgebleven. En met de zeer beperkte manier van kijken wordt nu ons leven bepaald. Geen wonder dat vele mensen een gebrek aan zingeving ervaren! Alles moet wijken voor de economische groei. Hoe spijtig en armoedig eigenlijk. Gelukkig zijn vele mensen wakker geworden en zien dat deze eendimensionale weg leidt tot onbalans en vernietiging.

Kwalitatieve eigenschappen komen terug

Gelukkig is er hoop! We zitten in een periode van transformatie (Marleen vertelt dat we astrologisch gezien aan het verschuiven zijn van het Vissen tijdperk naar het Aqarius tijdperk).  De mysterieuze kennis van getallen gaat weer mainstream worden (Jeuj!!). Tot zover de lezing in grote lijnen van Marleen van Wegberg. Wil je haar boek bestellen, dan kan dat hier.

Na het bijwonen van deze lezing is mij eens te meer duidelijk geworden hoe graag ik numerologie mainstream wil maken! Hoe ziet de wereld eruit als we allemaal weer zingeving ervaren? Hoe vet zou het zijn als we weer gaan beseffen dat we onderdeel van een groter geheel zijn. En dat we er allemaal toe doen? En dat je gewoon voelt wat je rol is? Ik kan me niet anders voorstellen dan dat ieder mens supergelukkig is!

Ik had zelf maar een kritisch nootje wat ik gelukkig zelf al gekraakt heb: De grote vraag die voor mij in de lucht bleef hangen was: hoe kan ik dit in mijn dagelijks leven gebruiken? Zodat ik die zingeving ervaar? Zodat ik besef dat ik onderdeel van een groter geheel ben? Zodat ik weet wat mijn rol in het grote geheel is?

Zonder hoogdravend over te willen komen, begin ik mijn levenswerk te begrijpen. Numerologie had tot nog toe niet iets sexies, iets hips, iets dynamisch. Er zaten geen jongeren en hippe ondernemers in de zaal om zo maar eens te zeggen. En ik begrijp dat ook wel: Waarom zou je eerst ingewikkelde dingen moeten begrijpen voordat je het kan ervaren? Zo zit de wereld niet meer in elkaar.

Daarom draaien we het bij Flowzo om: wij rekenen alle belangrijke getallen voor je uit. Dagelijks. Zodat jij het kan ervaren. Van daaruit ontstaat begrip en zo gaan de getallen steeds meer voor je leven. Eerst ervaren en daarna begrijp ipv eerst lang ingewikkelde dingen moeten begrijpen voordat je het kan ervaren. Dat is volgens mij hoe je al die mooie eigenschappen van de getallen stapsgewijs gaat herkennen en in je eigen leven kunt integreren. Experimenteer ermee, gebruik het en zie dat jij de schepper van je eigen leven bent. Schep iets moois en werk plezierig, geïnspireerd en in je eigen tempo om je dromen te realiseren.

Dank voor het lezen en heel fijne feestdagen gewenst!

Tot de volgende!

Vincent

Iemand inzicht geven in zijn/haar levenspad?

Doe een Flowzo adviesgesprek cadeau! Je krijgt een cadeaubon met de naam van de persoon. Een datum kan van tevoren worden afgesproken of nadat de bon is gegeven. De bon is heel 2019 geldig.

Nu nog voor de 2018 prijs van €75,- (in 2019 €125,-)

Adviesgesprek is met Vincent (in Amsterdam of via Skype). Een gesprek duurt ongeveer 1,5 uur.

App
We zijn achter de schermen met een premium versie voor ondernemers bezig. Hierin kunnen naast de eigen flow en blauwdruk, de flow en blauwdruk van personeel bekeken worden, alsook de onderlinge dynamiek. We verwachten (moet uit de pilots blijken) dat dit een boel miscommunicatie wegneemt en veel onderling begrip oplevert.

. Download hier de gratis versie voor android.


 

Instagram
Ons Instagram-kanaal is alive!! Benieuwd naar numerologie in de praktijk? Naar achtergronden van Flowzo en naar wat numerologische uitleg zo nu en dan? Volg ons dan op Instagram om de stories te kunnen bekijken. 


 

Feedback
Jullie feedback en vragen zijn heel waardevol. Op die manier gaan we samen de flow ervaring voor iedereen steeds dichterbij brengen. Stuur je ideeën support@flowzo.nl