Selecteer een pagina

Workshop: Slim omgaan met vrijheid

14 april 2019 | Verhalen over flow

Wist je dat heel veel mensen bang zijn voor vrijheid? En daarom blijven zitten waar ze zitten. Ook al zijn ze ongelukkig? Bang wellicht voor een lege agenda, niet meer bij de groep horen, geen vast inkomen meer? Want -oh jee- wat moet je nu doen? Het tegenstrijdige is dat ik regelmatig diezelfde mensen spreek en dat ze heel goed weten wat hun diepe hartewens is. Maar daar om een of andere reden niet aan beginnen. Maar wat als je nu eens een stappenplan hebt? Dat helemaal bij jou past? Waarmee je je hartewens kunt realiseren? Tuurlijk, er zullen uitdagende periodes aan vast zitten. Maar -je weet toch- zonder wrijving geen glans?

Theorie

Super kort even, dat je weet waar ik het hier over ga hebben. Door alle spirituele boeken, lezingen, workshops en trainingen die ik al mijn hele leven volg, kan ik niet anders concluderen dan dat het leven wil dat jij (ja jij!) gelukkig bent. Op het moment dat jij dus kiest voor geluk ipv veiligheid, zekerheid of wat dan ook, zul je merken dat je support of nature krijgt. Je moet het alleen durven doen, kiezen voor je eigen geluk. 

Een voorbeeld uit het leven

Een oude schoolvriendin van mij was al langere tijd niet meer gelukkig in haar relatie. Maar ja, met 2 kinderen en een parttime baan kan je natuurlijk nooit op eigen benen staan. Zo luidt althans de algemeen heersende gedachte. En bovendien: hij was wel een goeie kerel. En leuk met de kinderen ook nog. Als ze eens voorzichtig met haar ouders over twijfels sprak, werd ze vermanend toegesproken: Deze man was goed voor haar, en voor de kinderen. Wat wilde ze nog meer? En het was waar wat haar ouders zeiden. Maar toch, in haar gevoel klopte het niet meer.

Toen ze eind vorig jaar over de drempel van hun nieuwe huis stapte, knapte er iets. Ze zag haarzelf hier simpelweg niet wonen. Het was de druppel. Ze raapte al haar moed bij elkaar en zette na 12 jaar een punt achter haar relatie. Ze koos voor haar eigen geluk en was bereid alle consequenties te ervaren.

Maatschappelijk vs numerologisch

Vanuit een maatschappelijk perspectief zou je dit moment misschien als bijzonder ongelukkig aanwijzen. “Jeetje, je hebt net samen een huis gekocht! Dat doe je toch niet? Echter, vanuit een numerologisch perspectief, is het compleet logisch. Ik zal je uitleggen waarom.

Er speelde al lange tijd tegenstrijdigheden in haar over de relatie (energiepatroon 2). Samen een huis kopen leidt tot een nieuwe fase in de relatie (energiepatroon 3). Het energiepatroon van de 3 is het meest ‘echt’ op het moment dat je de drempel van je nieuwe huis overstapt. Deze realisatie is dé check om te kijken of je (nog) in lijn met je intuïtie leeft. Energiepatroon 3 heeft daarom ook altijd de uitdaging in zich om een keuze te maken.

(Een kleine disclaimer: je kunt hier allerlei keuzes maken. Je kunt zelfs niet kiezen. We hebben immers vrije wil)

Mijn schoolvriendin koos dus in lijn met haar intuïtie. Voor haar eigen geluk. En raad eens: Support of nature is daar! En ja hoor, de huizenmarkt was booming, het huis was zo verkocht. Voor een heel mooie prijs. Binnen een paar maanden had ze met de overwaarde + een aantal prachtige synchroniciteiten* een fantastisch fijn huisje gekocht, vlakbij haar ex (zodat het co-ouderschap soepel loopt). Binnenkort start ze zelfs met haar eigen onderneming want ze kon met een mooie regeling weg bij haar huidige baan.

Het blijft natuurlijk altijd spannend

Hoe mooi bovenstaand verhaal ook verlopen is, het moment dat je (nog) in de situatie zit is altijd spannend. Echt, -het is ongelofelijk, vind ik zelf ook- ik weet inmiddels vrij goed hoe dit proces werkt, heb het ontelbare keren meegemaakt en bij anderen ontelbaar keren geanalyseerd. En toch is het zo. Elke keer weer. Re-te spannend.

Zit je nu in zo’n situatie, dan kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Numerologie is daarin een heel handige brug. Deze maakt de energiepatronen van vrijheid zichtbaar! Niet langer is vrijheid een grote boze wolf. Plotseling heb je een stappenplan om natuurlijk te groeien,  zie je dat elke dag weer in het teken staat van iets anders. En ga je -na verloop van tijd- herkennen dat er een patroon in zit.

En dat is where the magic happens! Je hebt je groeispiraal te pakken: je gaat bewust gebruik maken van je stappenplan, je intuïtie wordt sterker, je gaat nog beter gebruik maken van je stappenplan, je begint synchroniciteiten op te merken. Je wordt blij. Wauw! Wat kan het leven toch mooi zijn.

Workshop

Eerst maar eens die energiepatronen onder de knie krijgen. 3 mei geef ik de workshop “Slim omgaan met vrijheid” in Het Volkshotel in Amsterdam. Zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer voor de introductieprijs van €50,-. Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar.

Dank voor het lezen en tot de volgende!

 

Vincent

*Als je nu toch denkt: synchroniciteit, waar heeft die gast het over? Ik zet maandag 15 april een story op instagram over een kleine maar leuke synchroniciteit die mij vrijdag overkwam.

 

 

Workshops

Mei

3 mei 13.00 – 16.00 Slim omgaan met vrijheid.
Locatie: Het Volkshotel, Amsterdam
Prijs: €60,- introductieprijs €50,-
Nog 2 plaatsen beschikbaar

 

17 mei 13.00 – 16.00 Teruggaan naar jezelf.
Locatie: Het Volkshotel, Amsterdam
Prijs: €60,- introductieprijs €50,-
Nog 7 plaatsen beschikbaar

 

Flowzo ontwikkelingen

Flowzo
Afgelopen maand had ik zelf te maken met de 1-1-1 energie. Een totaal nieuw begin dus. Toen de lente begon, kwam ook de inspiratie terug. Het eerste resultaat is de workshops die ik ga geven in Het Volkshotel. Echt, een heel inspirerende en fijne locatie.


 

App
Dagelijks een persoonlijk numerologisch advies om je flow te vangen!
Download hier de gratis versie voor android.


 

Instagram
Hoe is het nu om te leven vanuit je eigen flow? En hoe helpen jouw getallen daarbij? Ik doe daar steeds vaker verslag van. Volg mij op Instagram.